Intervju med fjorårets vinner av Råskinnet

Fjorårets vinner av Råskinnet i dameklassen, Sara-Rebekka Færø Linde, deltok i Råskinnet for første gang i 2002 og har siden den gang vært med på de fleste arrangementene av Råskinnet. Hun bor til daglig i Bergen med sin mann og fire, ganske så langt unna Norges Idrettshøyskole der Råskinnet blir arrangert.

Dette setter imidlertid ingen stopper for hennes lyst til å ta ferden på tvers av landet for å delta på vårt arrangement, og i fjor løp også to av hennes barn i Knøttetassen.

Nedenfor kan du lese vårt eksklusive intervju med den lojale Råskinnet-løperen. Der deler hun blant annet noen tips som kan hjelpe deg i å nå målstreken på lørdag!

Foto: Bjørn Erik Larsen, Bergens Tidende.

Hva er det som gjør at du fortsetter å delta på Råskinnet?

– Det som gjør at jeg melder meg på til Råskinnet er at løpet er tøft, variert, morsomt og det er veldig god stemning. Samtidig gir det også en skikkelig mestringsfølelse når man passerer målstreken. Underveis i løpet glemmer jeg faktisk ofte at jeg blir sliten, fordi det er så mye annet å holde fokus på, forteller Linde.

Hva gjør Råskinnet spesielt?

– Det at løypen byr på nye utfordringer hele veien fram til mål, og at underlaget er så variert gjør dette løpet helt spesielt for meg, konstaterer hun.

Har du noen anbefalinger hva gjelder forberedelse før Råskinnet?

– Før Råskinnet kan det være lurt å ha trent litt med å ha løpt i terreng. Det å bli komfortabel med underlaget, og gjerne trene litt intervaller i ulendt terreng kan være lurt, både oppover og nedover.

– Det er også viktig å ha et sunt kosthold med regelmessige måltider når man trener mye. Samtidig er det viktig å ikke eksperimentere med nye typer mat når du skal ut og løpe. Spis noe du er vant med. Når det gjelder drikke er det selvsagt viktig å få i seg væske, men ikke pøs på med for mye drikke rett før et løp, påpeker Linde.

– Det som er veldig fint med å løpe er at man ikke trenger så mye utstyr, men jeg anbefaler å bruke gode sko. Helst terrengsko, med eller uten pigg.

Har du noen tips til de litt mer uerfarne som begir seg ut på utfordringen?

– Det er viktig å ha tro på at du skal klare det. Løp med godt mot og vit at kroppen som oftest tåler mer enn du tror.

Kommer du til å fortsette å komme tilbake til Råskinnet i fremtiden?

– Jeg bor nå i Bergen sammen med min mann og fire barn på 10, 9, 6 og 3 år. I fjor løp to av barna mine og hadde det veldig morsomt. Hele turen til Oslo er spennende for både store og små og gjør at vi gjentar suksessen år etter år.

– Vi kommer garantert til å ta flere familieturer til Råskinnet alle sammen etter hvert, avslutter Linde.

Råskinnet går av stabelen lørdag 4. mai, og er bare noen få dager unna. Ikke glem å melde deg på til Norges morsomste løp her!